Impressum:
ZAWM
Gino Decoster
Limburger Weg 2
B-4700 Eupen
Decoster@zawm.be
 

Diagnose-technieken in de automobielbranche

Laatste nieuws:

 • ESI (Electronic-Service-Information) biedt Bosch nu volledig nieuw bewerkt in windows met heldere uitvoerige functie-omvang aan.
  Op 9 CD's staan voertuiggegevens, werk- en diagnosewaarden.
  Probleem-oplossende Handleidingen, schakelplannen. dieseltestwaarde en katalogi voor reserve-onderdelen, werkplaatsen zijn snel tot uw vervoeging.
   
 • VW biedt sinds oktober 2000 onder internet adres http://www.erwin.volkswagen.de alle vrij-bneschikbare werkplaatsen, electronisch reparatie- en werkplaatsinformatie aan.
   
 • Met de verplicht voorgeschreven invoering van de Europese on-board-diagnose systemen in auto's vanaf 1.1.2001 zijn automobielfabrikanten en importeurs volgens de EU-Richtlijnen 98/69/EG verplicht, de emissie-relevante gegevens van deze zogenaamde Euro 3-auto's met een maximale 3-maandelijkse vertraging ook vrije werkplaatsen beschikbaar te stellen.
   
 • BMW AG biedt alle geďnteresseerde bedrijven de mogelijkheid de BMW– reparatiegegevens vanaf het internet te downloaden.  (www.bmw-service.de)
   
 • Als eerste Europese autofabrikant heeft Opel besloten, in de Vectra vanaf modeljaar 2000 onderdelen van de konventionele bekabeling door een zogenaamde vlakbedrading te vervangen.
   
 • Bosch heeft een nieuwe lambdasonde ontwikkeld, die niet alleen het zuurstofgehalte en de stikstofoxide-concentratie meet, maar ook gelijktijdig registreert.