Impressum:
ZAWM
Gino Decoster
Limburger Weg 2
B-4700 Eupen
Decoster@zawm.be
 

BK-Simmerath/Stolberg

Het „Berufskolleg Simmerath/Stolberg" waarborgt de belangrijkste beroepen-velden in de regio Nordeifel. Op de beroepsschool in de scholingsplaats Simmerath worden automonteurs en beroepschauffers opgeleid.

Een groot deel van de opleiding wordt praktisch ingevuld, waar in een schoolexperiment de verworven basiskennis op de voorgrond staat. Voor de praktijk staat een werkplaats ter beschikking voorzien van de modernste testbanken. Een uitlijnbank, stationaire vermogens– en schokbrekertestbank, Motor– en uitlaatgastester (4– en 5-gastester) Oefen– en demonstratiewanden voor auto-elektro en -electronica, hydroliek en luchtdrukinstallaties evenals proefstandmotoren stellen de leraar en de cursisten voor de meest uiteenlopende opgaven en probleem-stellingen. Daarbij geldt: zelf doen en uitproberen, oplossingen bedenken en testen, zoals trail and error, leiden tot grote leereffecten.

 In het ideale geval is de leraar een begeleider en informatieverschaffer. Ook staan auto's ter beschikking: Audi A6 TDI, Ford Fiesta Automatik, VW Passat, BMW 323 CSI en wachten erop om door cursisten getest en bewerkt te worden. Het theorielokaal en de praktijkhal met de daarin opgestelde testbanken en meetapparatuur zijn middels een netwerk met elkaar verbonden zodanig dat onderlinge data-uitwisseling mogelijk is.